Consiliere psihologică individuală... ...

este un proces terapeutic focalizat pe optimizare, dezvoltare personală și/sau prevenție în dificultăți psiho-emoționale. Se desfășoară în cabinet, față în față într-un număr de 5-7 ședințe, însă la solicitarea clientului se poate continua.

Pentru copii și adolescenți durata este între 30-45 minute și se alternează cu ședințe în care îi însoțesc cel puțin unul din adulții responsabili de el. Pentru adulți durata unei ședințe este de 50+/- 5 minute.

Citeste mai multe

Consiliere/psihoterapie online...

... ca procesualitate tehnică serviciile psihologice online se desfășoară în același mod precum cele față-în-față, conectarea realizându-se fie via skype fie platforma zoom cloud meetings. Acestea necesită un telefon mobil cu conectare la internet, tabletă, sau laptop sau PC, conexiune de internet, aplicația skype sau zoom, căști cu microfon, cameră web (opțional dar recomandat).

Citeste mai multe

Consiliere vocațională...

...este procesul de îndrumare pentru identificarea celor mai bune opțiuni în plan educațional sau profesional în situația optării pentru o carieră sau a reconversiei profesionale.
Atât pentru adolescenți cât și pentru adulți este un număr de aproximativ 5 ședințe cu durata de 50 min fiecare.

Citeste mai multe

Consiliere școlară/educațională...

...este procesul de îndrumare terapeutică în situații problematice psiho-emoțional și comportamental. Ședințele alternează cu vizita la ore și acasă pentru a se evalua cât mai acurat situația și a putea realiza o intervenție eficientă cu toți factorii implicați în formarea copilului. De regulă, se fac 2-3 ședințe în cabinet cu copilul, tot atâtea la școală și acasă iar apoi 2-3 ședințe cu întreaga familie. Acestea variază ca durată între 30 și 60 minute.

Citeste mai multe

Psihoterapie individuală...

...este procesul terapeutic de intervenție psihologică în scopul modificării unor factori implicați în situația de risc prin modalități specifice de intervenție. Aceasta este o muncă mai profundă cu sinele, și cu impact mai puternic asupra clientului. Ca întindere în timp psihoterapia se desfășoară pe parcursul a minim 10 ședințe.
Cu copii/ adolescenți și adolescenții se recomandă alternarea odată la 2-3 ședințe cu prezenta a cel puțin unul din adulții semnificativi. Durata unei ședințe variază între 30 și 45 minute.

Durata unei ședințe cu adulți este de 50 +/- 10 minute.

Citeste mai multe

Psihoterapie de familie și cuplu

...este procesul de intervenție terapeutică psihologică desfășurat în prezența tuturor membrilor familiei sau a cuplului. Este modul în care se pun în mișcare toate mecanismele familie ca întreg înspre rezolvarea situației psiho-emoționale sau comportamentale apărute. Psihoterapia de familie presupune prezența în cabinet a familiei sau cuplului alternată cu o vizită a psihoterapeutului acasă, în mediul de confort al familiei (cu acordul familiei, desigur)

Citeste mai multe

Grupuri terapeutice

Psihoterapia de grup este o formă de intervenție terapeutică în cadrul unul grup de minim 5 maxim 8 persoane, care vizează atât dezvoltarea personală cât și intervenție asupra tiparelor comune problematice. Beneficiile terapiei în grup/grupurilor de suport sunt nenumărate, această formă se recomandă în paralel cu psihoterapia individuală atunci când vizează persoane din păturile de vulnerabilitate (divorț, deces, dependențe, separări, ...). Și-a dovedit eficiența atât cu copii cât și cu adolescenții și cu adulții.
Desfășurarea are o rutină specifică pentru fiecare din tiparele problematice care constituie subiectul formării grupului și durează 60 +/-10 minute. Grupul de suport este o formă de psihoterapie de grup care vizează sprijinul în dezvoltarea personală și optimizarea personală. Grupul de suport ideal cuprinde intre 8 și 15 persoane iar o ședință durează 60 min.

Citeste mai multe

Pin It on Pinterest

Share This